Seperti mana yang kita sedia maklum, semasa tempoh PKP, guru dikehendaki membuat catatan ringkas semasa pkp berkenaan pembelajaran online yang telah dibuat bersama murid-murid mereka.

Guru-guru tidak perlu menyediakan RPH semasa PKP kerana ia bukanlah sesi PdPc yang berlaku di dalam bilik darjah, ia cuma dibuat secara atas talian. Ramai yang menggunakan platform seperti Google Classroom, memberi kuiz menggunakan Google Form, memberi lembaran kerja, memberi link video youtube untuk ditonton dan sebagainya.

Ramai juga yang bertanya bagaimana cara dan bentuk format Catatan Ringkas yang dimaksudkan?

Sebenarnya tiada format khusus yang wajib diikuti, cuma yang penting ia mempunyai maklumat isi pembelajaran dan tajuk yang kita buat serta kaedah penyampaian yang kita gunakan.

Bagi memudahkan rakan-rakan guru untuk membuatnya, admin kongsikan bentuk catatan ringkas semasa PKP yang boleh anda jadikan sebagai rujukan. 


ADA PERNIAGAAN / PRODUK YANG NAK DIHEBAHKAN? IKLAN DI SINI


contoh catatan ringkas guru semasa pkp

Boleh tekan butang download (⇓) pada bawah PDF di atas.

Catatan ringkas ini adalah sebagai contoh sahaja, sekianya anda telah mempunyai catatan ringkas anda, anda boleh teruskan menggunakannya.

Anda juga tidak perlu menyediakan RPH sebagaimana Garis panduan yang telah dikeluarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

Semoga dengan info dan perkongsian ini dapat membantu anda dalam membuat catatan.

Sila share jika bermanfaat.