Selaras dengan kemajuan teknologi semasa, penggunaan ict dalam dunia pendidikan menjadi platform utama untuk menyampaikan maklumat. Perkongsian info dan bahan di dalam internet menerusi blog dan website sentiasa menjadi pilihan buat orang ramai khususnya guru-guru.

Sebelum ini juga admin telah kongsikan blog pendidikan terbaik pada tahun 2018, dengan penambahan blog pendidikan baharu, kini admin senaraikan lagi blog yang menjadi pilihan pembaca:

1. www.pendidik2u.my

Website ini admin letakkan sekali lagi di sini sebagai permulaan. Pendidik2u bukan sahaja berkongsi bahan-bahan pendidikan tetapi juga memberi info terkini dunia pendidikan dan mengupas isu semasa tentang dunia guru khususnya. Kini Pendidik2u telah mempunyai lebih 243 ribu follower di Facebook dan menjadikan ia Page Pendidikan yang paling berpengaruh pada masa kini.

2. www.tipsbelajar.com

Website ini merupakan blog yang menyediakan pelbagai tips belajar yang bermanfaat dan berkesan bagi membantu pelajar meningkatkan pencapaian akademik. Jom singgah.

3. https://asmahadam123.blogspot.com

Blog ini menyediakan tips belajar dari awal pengajaran dan pembelajaran Pemulihan Khas. Di situ, dikongsikan juga doa penerang hati , tips mendidik anak / murid yang sukar mengenai huruf, tips mendidik anak/ murid yang kecelaruan huruf b dan d dan berkongsi BBM khus kepada Pemulihan Khas m.

4. http://aforscience.blogspot.com

Blog ini merupakan blog pendidikan yang memfokuskan subjek Sains sekolah rendah pelbagai peringkat. Isu-isu pendidikan, teknik-teknik menjawab, pautan video dan permainan interaktif, serta perkongsian idea menjadi pengisian blog dalam meningkatkan pencapaian subjek Sains di Malaysia.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Ingin blog anda disenaraikan, sila rujuk Telegram