Isu Cikgu Azizan mendapat liputan meluas di seluruh media sosial, surat khabar, dan juga kaca televisyen, ia juga menarik perhatian Menteri Pendidikan di mana dalam kenyataan di status Facebook beliau menyatakan tiada halangan untuk guru berhimpun esok sebagai sokongan moral kepada rakan guru mereka. Ia adalah hak peribadi, tiada salahnya untuk menghadiri himpunan untuk memberi semangat dan sokongan.

Beradasarkan kenyataan tersebut, ini bermakna tiada masalah untuk guru-guru hadir pada hari esok. Perbicaraan terhadap Cikgu Azizan dijadualkan pada hari esok 19 Disember 2017 (Selasa) bertempat di Mahkamah Majestret Seremban 2A, Negeri Sembilan.


ADA PERNIAGAAN / PRODUK YANG NAK DIHEBAHKAN? IKLAN DI SINI


Untuk pengetahuan semua, sehingga kini kita telah mencapai 138K yang mengundi sebagai tanda sokongan kepada Cikgu Azizan. Pada hari esok pula dijangkakan lebih 500 orang akan turun berhimpun di Mahkamah Seremban 2A sebagai soladiriti buat Cikgu Azizan.

Kita semua mendoakan segala urusan dipermudahkan, semoga kemenangan akan memihak kepada Cikgu Azizan.

Mengapa kes Cikgu Azizan ini penting buat kita?

Kemenangan sesuatu kes di mahkamah sangatlah penting, ia menjadi sejarah yang akan direkodkan, tambahan pula kes ini melibatkan seorang guru, orang yang sepatutnya dimuliakan, dan kita patut hormati.

Teruskan, hastag #PrayForCikguAzizan dan undi di bit.ly/votecikguazizan