Bulan Januari ini ramai yang sedang sibuk melengkapkan Fail Rekod Mengajar masing-masing. Ada yang guna Fail dan ada yang menggunakan buku. Walau dalam apa bentuk sekalipun ia tetap menjadi tanggungjawab guru-guru untuk menyediakannya.

Di sini admin ingin kongsikan salah satu dokumen yang anda boleh masukkan ke dalam Fail RPH anda iaitu Penggal Persekolahan dan Cuti-cuti Am.

Menariknya di sini, ia sama bentuk dalam Buku Rancangan Mengajar kita, boleh tengok pada paparan dibawah:

Takwim Sekolah 2019

Anda boleh terus muat turun dari fail PDF di atas, jika anda ingin membuat penambahan boleh muat turun versi word di sini: Takwim Sekolah 2019


ADA PERNIAGAAN / PRODUK YANG NAK DIHEBAHKAN? IKLAN DI SINI


Bagi yang kumpulan A boleh guna tarikh di atas, bagi kumpulan B pula kena ubah tarikh, rujuk pada: Takwim Persekolahan 2019

Selain dari pada itu, anda juga perlu merujuk kepada Kalendar 2019 untuk memastikan tarikh-tarikh cuti am di negeri tempat anda bertugas, seperti Hari Wilayah, Hari Keputeraan, Hari Hol dan sebagainya.

Anda juga boleh tambah hari-hari yang tidak disenaraikan di atas.

Penggunaan RPH versi online juga mula mendapat tempat di kebanyakan sekolah. Versi eRPH ini tidak perlu dicetak, semua proses menggunakan kaedah atas talian, menghantar, menyemak dan mengesahkan.

Lepas ini kita akan kongsikan juga Borang Maklumat Guru dan Borang Senarai Tugas Guru.

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu anda dalam menyiapakan Fail anda.