Susulan masalah pengguna untuk mengakses masuk aplikasi iThink KiLT sejak 2 hari ini, pihak MyGfl telah mengeluarkan pengumuman berikut:

Untuk Makluman Pengguna Kursus i-THINK Luar Talian (KiLT)

Dimaklumkan bahawa terdapat gangguan akses kepada pelayan KiLT menyebabkan pengguna tidak dapat log-in untuk meneruskan kursus secara offline. Keadaan berlaku semenjak 2 Disember 2017 jam 3.00 petang hingga kini.

Sehubungan itu, sementara masalah ini dapat diatasi, pengguna KiDT boleh meneruskan akses melalui portal seperti biasa  tetapi pengguna KiLT hanya boleh mendaftar kursus, kemaskini maklumat dalam profail atau menyemak status kemajuan.

Segala kesulitan akibat permasalahan ini amat dikesali. Sekian.

Beberapa tahun lepas Kursus iThink pernah dilaksanakan secara atas talian (online), dan ia juga ditangguhkan untuk penambahbaikan.

Kini ia diwujudkan semula dimana pengguna boleh menjalani kursus secara offline melalui aplikasi yang telah diberikan.

Walaupun ia beroperasi di luar talian, masalah gangguan untuk log masuk telah berlaku sehingga menyebabkan warga pendidik tertekan untuk menyiapkan tugasannya.

Kita berharap pihak KPM dapat menyelesaikan masalah ini dengan segera. Guru-guru juga diminta bersabar sementara menunggu ia berfungsi semula.