­Peraturan ini admin kongsikan dengan rakan-rakan setelah melihat keberkesan penggunaannya, memandangkan ramai yang buat group whatsapp sekolah, whatsapp kelas sehingga menyebabkan berlaku rungutan sehingga menjejaskan kehidupan seharian guru-guru.

Oleh yang demikian admin kongsikan kepada anda peraturan yang perlu dikongsikan di dalam Group Kelas masing-masing, ia terbukti berkesan, ibu-bapa pun tidak berani nak melanggar peraturan ini.

Contoh Peraturan Group Whatsapp 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera smua..Maaf atas kelewatan menubuhkan group ini.

Makluman untuk ibu bapa atau penjaga anak2 murid 3 AMANAH…whatsapp INFO 3 AMANAH 2019 ini diadakan untuk saya memaklumkan berkenaan apa sahaja berkaitan hal sekolah….dan info akan disampaikan dari semasa ke semasa…

Kerjasama ibu bapa atau penjaga untuk tidak menggunakan whatsapp ini untuk berbual atau bertanyakan berkenaan hal-hal sekolah atau kelas

Sebarang iklan, copy paste dan jual beli tidak di benarkan di sini Sekiranya ada pertanyaan boleh terus whatsapp saya…

Contoh Peraturan Group Whatsapp 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera Ahlan wasahlan, selamat datang ke Group Whatsap 2 Kreatif. Maaf atas kelewatan menubuhkan group ini.

DAPATKAN PRINTER MURAH DI SINI

  1. Ibu bapa tidak diwajibkan untuk berada di dalam group ini, boleh “left” sekiranya ia menggangu tuan dan puan sekelian.
  2. Tujuan penubuhan adalah untuk menyalurkan maklumat kepada ibu bapa daripada guru-gurukelas 2 Kreatif.
  3. Tidak dibenarkan membuat sebarang iklan atau sebaran palsu. (sebaran dan peringatan sesama ibu bapa DIGALAKKAN, contoh : nak ingatkan even sekolah atau nak maklumkan aktiviti di sekolah atau apa sahaja pemberitahuan mahupun menjawab kekeliruan)
  4. Tidak dibenarkan menimbulkan sebarang ketidak harmonian. (apa-apa isu yang difikirkan sensatif dan mengangu bolehlah PM kepada saya.)
  5. saling menjaga moral dan adab sesama ahli group.
  6. Tiada pertanyaan tentang kerja rumah (homework) di dlm group ini kerana murid2 sudah sedia maklum tentang kerja rumah mereka.. sekiranya lupa sila bertanya terus kepada kawan2 mereka.
  7. semoga Group ini membantu kita semua dalam melahirkan anak-anak yang maju dan bertamadun.
  8. Salam perkenalan daripada saya Teacher Sara Guru kelas 2 Kreatif Guru mengajar subjek Bahasa Inggeris

Ini adalah contoh untuk anda copy edit dan paste ke Group Kelas anda, jika ada yang tidak sesuai boleh ubah mengikut kesesuaian anda.