Menteri Kanan Pendidikan petang tadi mempengerusikan Mesyuarat Garis Panduan Pengurusan Sekolah Pasca PKP.

Perkara tersebut ada dikongsikan dalam Facebooknya seperti berikut:

Petang tadi kami mengadakan perbincangan dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Majlis Keselamatan Negera (MKN) berkaitan dengan pembukaan semula sekolah. Kami juga memperincikan berberapa perkara di dalam Standard Operating Procedure (SOP) pengurusan sekolah pasca PKP.


ADA PERNIAGAAN / PRODUK YANG NAK DIHEBAHKAN? IKLAN DI SINI


Ini adalah untuk memastikan segala persiapan dan persediaan yang dilaksanakan oleh pihak sekolah sejajar dengan keperluan kesihatan dan keselamatan warga sekolah, khususnya murid dan guru.

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada YB Datuk Seri Dr. Adham bin Baba, Menteri Kesihatan, YBrs. Tn. Mohd. Rabin bin Basir, Ketua Pengarah MKN dan pasukan mereka atas kesudian untuk berkongsi maklumat dan kepakaran agar keselamatan persekitaran pembelajaran anak-anak kita terjamin.

YB Dr. Radzi Jidin, Menteri Kanan Pendidikan petang tadi mempengerusikan Mesyuarat Garis Panduan Pengurusan Sekolah Pasca PKP.

 

Hadir sama ialah YB Datuk Seri Dr. Adham bin Baba, Menteri Kesihatan, YB Dato’ Dr. Mah Hang Soon, Timbalan Menteri Pendidikan I, YB Muslimin Yahaya, Timbalan Menteri Pendidikan II, Ybhg Dato’ Dr. Mohd Gazali bin Abas, Ketua Setiausaha KPM dan Ybrs Tuan Mohd Rabin bin Basir, Ketua Pengarah Majlis Keselamatan Negara (MKN)