Rakyat akan menikmati pengurangan harga jalur lebar talian tetap. Telekom Malaysia (TM), Maxis, TIME, dan Celcom telah mengumumkan pakej-pakej jalur lebar talian tetap yang baharu ekoran saranan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia, Gobind Singh Deo untuk menawarkan jalur lebar talian tetap pada harga yang lebih berpatutan kepada rakyat lanjutan daripada pelaksanaan Standard Mandatori Mengenai Harga Capaian (MSAP)

Kesemua syarikat telekomunikasi kini menawarkan pakej permulaan di bawah RM100, beserta pakej-pakej yang menawarkan kelajuan yang lebih tinggi pada harga yang lebih rendah.

Pelaksanaan MSAP dan penurunan harga ekoran pelaksanaan tersebut adalah selaras dengan usaha kerajaan untuk menyediakan jalur lebar yang berkualiti tinggi dan bertaraf dunia pada harga yang berpatutan.


ADA PERNIAGAAN / PRODUK YANG NAK DIHEBAHKAN? IKLAN DI SINI


Suruhanjawna komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) akan terus bekerjasama dengan Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk terus meningkatkan kualiti Jalur Lebar di Malaysia.

Kadar jalur lebar terbaru

Diharap pihak kerajaan juga mendesak syarikat telco untuk menurunkan harga pakej penggunaan Postpaid dan Prepaid khususnya dalam menaikkan quota dan kelajuan internet.