Perekodan Offline PBS Pendidikan Islam dan Bahasa Arab

Sepertimana yang kita sedia maklum, pelaksanaan KSSR dan PBS kini sudah masuk tahun yang ke 4, dan sekarang perekodan dibuat secara offline, menggantikan pengisian secara online sebelum ini di SPPBS. Namun begitu masih ramai lagi guru-guru yang belum memiliki softcopy tapak perekodan secara offline ini.

Pelaksanaan PBS di sekolah sudah hampir untuk memasuki tahun ke 5 iaitu pada tahun hadapan 2015, oleh yang demikian guru-guru sepatutnya sudah mempunyai borang perekodan PBS ini.
Di sini admin ingin berkongsi kepada semua, borang perekodan PBS bagi subjek Pendidikan Islam dan Bahasa Arab untuk tahun 1-5. Borang ini perlu disimpan oleh guru-guru yang mengajar untuk merekodkan penialaian yang telah dibuat. Untuk makluman guru-guru, Bagi tahun 1,2 dan 3, Tapak perekodan offline PBS ini dibuat oleh Lembaga Peperiksaan, manakala bagi tahun 4 dan 5 sekarang ia dibuat oleh Bahagian Pembangunan Kurikulum. Sebab itu jika anda mencari Borang Perekodan PBS Tahun 4 ia tiada di dalam website Lembaga Peperiksaan, kerana ia diuruskan oleh BPK.
Bagi guru-guru yang ingin mendapatkan Modul Perekodan PBS / Borang Pelaporan DSKP Pendidikan Islam dan Bahasa Arab boleh dapatkan di sini.


Borang Perekodan PBS Offline
Borang Perekodan PBS Pendidikan Islam Tahun 1-5: DOWNLOAD
(Dalam fail ini ada juga Bahasa Arab Tahun 1-4)
Untuk Tahun 1 Semakan 2017 : PBS SEMAKAN 2017
Untuk tidak terlepas info penting follow: telegram.me/pendidik2u

Leave a Reply