Menteri Komunikasi dan Digital, YB Fahmi Fadzil hari ini melancarkan Pakej 5G RAHMAH & Insentif Pascabayar RAHMAH Penjawat Awam di Putrajaya. 

Pakej 5G RAHMAH menawarkan akses perkhidmatan 5G dan telefon pintar berharga RM240 dengan kelajuan data minimum 60GB serta pelan pascabayar serendah RM60 sebulan bermula 31 Ogos hingga 31 Disember 2023 dan rebat sebanyak RM10 sebulan dapat dimanfaatkan oleh semua penjawat awam Malaysia melalui Insentif Pascabayar RAHMAH Penjawat Awam bagi tempoh 12 bulan bermula 16 September hingga 31 Disember 2023.

Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) dengan kerjasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), syarikat penyedia perkhidmatan (Telco) iaitu CelcomDigi, Maxis, U Mobile, TM (Unifi Mobile), YTL Communications (YES) serta syarikat pengeluar telefon iaitu Samsung Malaysia Electronics dan Honor Malaysia bersama-sama merealisasikan dasar Kerajaan ‘Di mana ada jalan, Di situ ada Internet’ bagi memastikan masyarakat menerima akses Internet dengan lebih meluas selari dengan inisiatif RAHMAH di bawah konsep Malaysia MADANI. 

Hadir sama Ketua Setiausaha KKD, Datuk Mohamad Fauzi Md Isa, Timbalan Ketua Setiausaha (Infrastruktur Telekomunikasi dan Ekonomi Digital) KKD, Ma. Sivanesan serta Ketua-ketua Pengawai Eksekutif syarikat-syarikat telekomunikasi.