Ramai yang bertanya bila Keputusan eGtukar sesi Jun akan keluar? KPM telah mengumumkan bahawa egtukar sesi Jun 2020 ditangguh dan disekalikan dengan sesi Januari 2021.

Kepada guru-guru yang telah membuat permohonan perlu bersabar dan menunggu sikit masa lagi iaitu pada hujung tahun ini. Keputusan sesi Januari 2021 dijangka akan diumumkan pada bulan Disember 2020.

Sesi persekolahan buat masa ini masih belum dibuka berikutan pandemik Covid-19 yang melanda negara. Sesi pengajaran dan pembelajaran melalui Platform Online menjadi pilihan untuk guru-guru menyampaikan ilmu dan memberi tugasan kepada pelajar.

Semoga guru-guru diberi kesabaran dalam ujian yang diberikan oleh Allah ini. Mungkin rezeki bukan pada Jun ini, tetapi InsyaAllah di masa akan datang, mungkin sesi Januari 2021 nanti.


ADA PERNIAGAAN / PRODUK YANG NAK DIHEBAHKAN? IKLAN DI SINI


Pengumuman
Penangguhan pertukaran guru bagi sesi jun 2020
 
Pertukaran guru sesi jun 2020 ditangguh dan akan dilaksanakan bersekali dengan pertukaran guru sesi januari 2021. Keputusan pertukaran tersebut akan diumumkan pada bulan disember 2020.
 
Penangguhan ini adalah bagi memastikan proses pengajaran dan pembelajaran semasa dan pasca perintah kawalan pergerakan berjalan lancar dan efektif
 
Sekian dimaklumkan

Sumber: Laman Web epgo eGtukar

Semoga maklumat ini dapat membantu anda semua. Kita doakan yang terbaik buat kita.