Penggunaan internet di kalangan isi keluarga pada masa kini semakin meningkat terutamanya bagi mereka yang mempunyai anak yang masih bersekolah dan memerlukan data yang banyak untuk menyertai sesi PDPR secara atas talian.

Memandangkan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah PDPR masih lagi diteruskan khususnya di negeri di Fasa 1,2 dan 3, kepentingan untuk menyertai PDPR perlulah dititik beratkan.

Namun begitu tidak semua keluarga mempunyai sumber kewangan yang mencukupi bagi menampung kos pembelajaran anak-anak yang memerlukan peranti dan data internet yang secukupnya.

Oleh yang demikian Pendidik2u berbesar hati untuk memberi sumbangan data internet kepada mereka yang memerlukan khusus untuk mereka yang ingin memastikan anak-anak dapat menyertai sesi PDPR. Bagi yang memerlukan boleh mengisi borang permohonan di bawah.

Pemberian bantuan data ini adalah terhad kepada mereka yang terpilih sahaja, bergantung kepada dana bantuan yang ada. Namun begitu, sekiranya ada dana tambahan, kami akan usahakan untuk memberi lagi kepada mereka yang layak menerimanya.

Buat masa ini, hanya dibuka kepada pengguna Prabayar (Prepaid) sahaja. Setelah pemilihan dibuat, tambah nilai akan dimasukkan terus ke nombor telefon yang telah dinayatakan di borang.

Semoga dengan bantuan yang ada ini, dapat meringankan bebanan ibu-bapa yang berada dalam kesempitan ekonomi khususnya pada musim pandemik yang melanda ini.

SILA SHARE.