Kaedah Pengajaran dan Pembelajaran yang menarik sangat penting bagi meningkatkan kefahaman murid bagi sesuatu isi pelajaran. Guru juga perlu kreatif dan inovatif bagi menghasilkan bahan bantu mengajar yang sesuai dengan tahap kebolehan murid-murid. Bagi menghasilkan bahan bantu mengajar yang baik, guru juga perlu menggunakan kecanggihan teknologi ICT bagi menghasilkan bahan bantu mengajar yang sesuai dengan peredaran zaman. Bagi Guru-guru Pendidikan Islam yang ingin menggunakan Perisian/ Software Al-Quranbeserta bacaan seperti gambar di bawah..

Al-Quran Digital dan Suara

Di dalam software ini terdapat semua surah di dalam Al-Quran beserta bacaannya. Guru hanya perlu menekan pada Ayat, dan secara automatik akan membacanya.


ADA PERNIAGAAN / PRODUK YANG NAK DIHEBAHKAN? IKLAN DI SINI


Al-Quran Digital dan Suara
Software Alquran ini boleh digunakan sebagai bahan bantu mengajar, dan sangat sesuai untuk guru yang sentiasa berinovasi dalam kaedah pdp nya. Guru-guru Praktikum disarankan menggunakan Software ini untuk sesi pengajaran dan pembelajaran mereka.
Dengan menggunakan software Alquran Digital dan Bacaan ini juga, setiap bacaan boleh dihentikan berdasarkan ayat yang telah kita klik. 

Al-Quran Digital dan Suara Bacaan
Bagi guru-guru atau sesiapa sahaja yang ingin mendapatkannya boleh ikut langkah dibawah:

Untuk mendapatkan password ikuti langkah berikut:
1. Sila like Pendidik2u

2. Sila follow by email
(Isi email anda di bawah)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Sila semak emel anda untuk buat comfirmation subscription. 

3. Buka emel anda dan comfirmkan link yang diberi.
4. Sila message kami ‘Quran Digital’ di : SINI
5. Comment saya dah hantar msj di : SINI
6. Daftar di SINI

Link download akan diberikan kepada mereka yang mengikut step 1-6 sahaja.