Jawatan Kosong Kastam 2014

Nak kerja kerajaan, tetapi susah nak dapat? Dah banyak kali buat permohonan, tetapi tidak dipanggil untuk ditemuduga? Itulah yang menjadi impian kebanyakan pencari kerja sekarang, kalau boleh ingin bekerja setaraf dengan kelayakan sijil yang ada, tidak dinafikan ramai yang mempunyai ijazah tetapi masih lagi belum mendapat kerja yang setimpal dengan kelayakan akademik.

Ramai juga yang bekerja di sektor swasta, namum tidak semua syarikat mampu untuk membayar gaji setimpal dengan kelayakan yang ada, ada ijazah tetapi gaji spm atau diploma sahaja. Tambahan pula dengan kos sara hidup yang tinggi, dibebani lagi dengan masalah hutang tertunggak, kereta, ptptn, kad kredit, dan personal loan. 
Mungkin suatu hari nanti anda juga bakal mendapat pekerjaan yang setimpal dengan usaha anda. Bagi yang berminat untuk bekerja di Sektor Kerajaan boleh membuat permohonan di SPA :
Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong kerajaan terkini di bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) sebagai:

1. Pembantu Setiausaha Pejabat N17 – 110 Kekosongan
(Jabatan Perkhidmatan Awam)

2. Penguasa Kastam W41 – 245 kekosongan
(Jabatan Kastam Diraja Malaysia)

3. Pembantu Pembangunan Masyarakat S17– 22 kekosongan
(Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat)

4. Latihan Separa Perubatan – 2,221 kekosongan
(Kementerian Kesihatan Malaysia)

IKLAN PENGAMBILAN JAWATAN 1:
http://imej.spa.gov.my/dev/pdf/iklan2014/iklanAkhbar_PembantuSetiausahaPejabatPortal.png
IKLAN PENGAMBILAN JAWATAN 2 – 4:
http://imej.spa.gov.my/dev/pdf/iklan2014/iklanAkhbar_Julai2014_3JawatanPortal.png
Untuk tidak terlepas info penting follow: telegram.me/pendidik2u

Leave a Reply