Instrumen Pemeriksaan Awal Tahun Jemaah Nazir

Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti Kementerian Pendidikan Malaysia akan membuat Pemantauan yang dijangka pada hari pertama persekolahan. Pemantauan ini dinamakan Pemeriksaan Persediaan Sekolah Awal Tahun. Maklumat mengenai Instrumen Pemeriksaan ini juga telah di siarkan di Laman Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia.

Instrumen Pemeriksaan Jemaah Nazir

Gambar di atas sebahagian isi Instrumen Pemeriksaan Persediaan Sekolah Awal Tahun ini ialah berkenaan maklumat sekolah, status kehadiran murid, kehadiran guru, pelaksanaan PDP, kemudahan, agihan buku, dan pelbagai lagi maklumat yang penting yang akan diperiksa oleh Jemaah Nazir dan Jaminan Kualiti KPM.
Oleh yang demikian pihak sekolah perlulah bersedia mengikut Instrumen Pemeriksaan yang telah disediakan oleh pihak Jemaah Nazir. Pastikan segala maklumat dan perkara diikuti mengikut cara yang terbaik. Kerjasama dari semua guru dan ibu-bapa juga penting bagi memastikan hari pertama persekolahan dapat berjalan dengan baik selaras dengan usaha untuk meningkatkan tahap pendidikan di negara kita.
Bagi yang ingin mendapatkan Instrumen Pemantauan / Pemeriksaan Jemaah Nazir ini bolehlah memuat turun di pautan berikut.

Instrumen Pemeriksaan Persediaan Sekolah Awal Tahun 2015
Download Sila Tekan Like


(abaikan jika tanda  Like sudah keluar)

Semoga anda dapat menyampaikan dan menyebarkan maklumat ini, boleh share dengan menekan button Share di bawah. Jangan lupa like Pendidik2u di Facebook untuk terus mendapat maklumat dunia pendidikan terkini.
Untuk tidak terlepas info penting follow: telegram.me/pendidik2u

Leave a Reply